Tips voor de kraamtijd

Borstvoeding | Een goede voorbereiding

De meeste aanstaande moeders zien het zo mooi voor zich. Als de baby er straks is, komt die borstvoeding vanzelf op gang en zal de kleine voorbeeldig gaan drinken. Helaas is dit niet altijd het geval en is het verstandig om je al tijdens je zwangerschap voor te bereiden op wat er misschien wel 'mis' zou kunnen gaan bij het geven van borstvoeding. En uiteraard wat jij kan doen om eventuele opstartproblemen straks te tackelen.…
Lees meer...
Tips voor de kraamtijd

De kraamweek | Gezinsafspraken

Eindelijk is het zover: jullie kindje is geboren en de kraamperiode is officieel begonnen! Gefeliciteerd! Nu is ook het moment dat de kraamverzorgende voor het eerst echt bij jullie komt en dit is een belangrijk moment. Op die eerste dag worden namelijk de zogenaamde gezinsafspraken gemaakt. Samen nemen jullie de komende periode door om de verwachtingen goed op elkaar af te stemmen en communicatiestoornissen te voorkomen. Maar wat wordt er nou precies allemaal besproken? Wij…
Lees meer...
Tips voor de kraamtijd

Newborn en kraamtijd: deze producten vond ik onmisbaar.

Het is al weer 14 weken geleden dat ik beviel van een tweede dochter. Ik gooi er gelijk maar een cliché in: wat vliegt de tijd. Ontzettend. Van heel klein krummeltje (nog geen drie kilo) naar een kraaiende, grijpende baby met lekker onderkinnetje. Het is geen geheim dat de kraamtijd, als ook de weken en maanden daarna met een newborn pittig zijn. Nu zijn wij gezegend met een (afkloppen) heerlijk rustig meisje dat veel slaapt…
Lees meer...
Tips voor de kraamtijd

Meer gezonde baby’s sinds rookverbod

Wat een goed nieuws! Sinds in horecagelegenheden niet meer gerookt mag worden, en sinds de verhoging van accijns op tabak, zijn in Nederland minder kinderen met een te laag geboortegewicht geboren. Dat is de conclusie van onderzoekers van het Erasmus MC. Ontmoediging roken De uitkomsten staan in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports. In landen waar nog meer wordt ingezet op ontmoediging van roken, zijn de gunstige gezondheidseffecten voor pasgeborenen nog groter. De studie legt volgens…
Lees meer...

Zwevelien – over piesen in potjes

In de volgende vlog vertelt Evelien over piesen in potjes, dit doet ze voor Moeders voor Moeders. Wat doet Moeders voor Moeders dan precies? Ze verzamelen urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Voor meer informatie of als je ook mee wilt doen kan je een kijkje nemen op de site van moeders…
Lees meer...
Tips voor de kraamtijd

Thuis of ziekenhuis?

Misschien heb je er al over nagedacht waar je het liefste wilt gaan bevallen: thuis, in een bad of liever in een ziekenhuis. Of misschien heb je wel geen keus. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de geboorte, zeker als je voor het eerst een kindje krijgt. Als je weet wat je ongeveer kan verwachten, zie je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet. Tijdens informatiebijeenkomsten wordt onder andere verteld hoe je…
Lees meer...

Veilig samen slapen. 6 Tips!

Tien keer per nacht eruit. Om te voeden, te troosten, het speentje terug te ploppen, een luier te verschonen en ga zo maar door. In de eerste tijd dat je baby er is, hangen de wallen tot op je knieën door alle gebroken nachten. Samen slapen kan een oplossing voor je zijn. Bovendien blijkt uit onderzoek dat samen slapen erg goed is voor de emotionele ontwikkeling van je kindje. Nabijheid en huidcontact geven troost en stimuleren de…
Lees meer...
Informatie zwangerschap

Welke zwangerschapsapp?

Handig: alle info over je zwangerschap in één druk op de knop beschikbaar op je telefoon. Er zijn een aantal apps die tijdens de zwangerschap regelmatig worden gebruikt. We vroegen zwangeren welke zwangerschapsapp zij aanraden en dit waren hun antwoorden. Heb je aanvullingen? Laat het weten in de reacties!   Zwanger en Zo! Meest genoemd als handige app voor tijdens de zwangerschap: de app van Zwanger en Zo! Vooral geroemd om de handige lijst met…
Lees meer...
Advies en hulp bij borstvoeding

Hoe mijn borstvoeding faliekant mislukte | Column

Begrijp me goed: mocht ik ooit nog een baby baren, zou ik het zo weer proberen. Maar de borstvoeding bij mijn eerste mislukte echt aan alle kanten. Wat er mis kon gaan, ging mis. En toch hield ik het vier maanden min of meer vol. Dat zou ik niet meer zo snel doen, trouwens. Ik vertel graag waarom. Door Minke Fanatiek tot op het bot Ik was er stellig en heilig van overtuigd dat ik…
Lees meer...
12