Handig: alle info over je zwangerschap in één druk op de knop beschikbaar op je telefoon. Er zijn een aantal apps die tijdens de zwangerschap regelmatig worden gebruikt. We vroegen zwangeren welke zwangerschapsapp zij aanraden en dit waren hun antwoorden. Heb je aanvullingen? Laat het weten in de reacties!

 

Zwanger en Zo!

Meest genoemd als handige app voor tijdens de zwangerschap: de app van Zwanger en Zo! Vooral geroemd om de handige lijst Versie 2 IMG_2808met voedingsadviezen waarmee je snel kunt zien wat je wel en niet mag eten. Met deze app kun je ook week per week zien wat er precies in dat groeiende buikje van je gebeurt.

Daarnaast zijn er checklists beschikbaar voor bijvoorbeeld de babyuitzet, je vluchtkoffer en andere zaken die je nog moet regelen. Je kunt ook foto’s van je buik in de app opslaan, dan heb je een mooi overzicht van je groeiende bolle buik.

Ook handig: een weeëntimer. Die kan van pas komen bij je bevalling en daar heb je dan dus geen aparte app voor nodig.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android. En dus veelvuldig getipt! Hier vind je meer informatie over deze zwangerschapsapp. De app is gratis, om de app te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken.

MamaApps

IMG_2806Deze app is uitgebreider dan de Zwanger en Zo app, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Met MamaApps ben je met één app klaar voor elke fase. De cycluskalender en cycluscalculator kunnen je helpen bij het zwanger worden, de zwangerschapskalender laat zien wanneer je bent uitgerekend en het week-tot-week overzicht geeft alle info over hoe je baby groeit. Voor tijdens de bevalling is er een weeëntimer en voor na de bevalling heb je allerlei apps rondom voeding, groei van je baby, info over ziektes en andere gebeurtenissen zoals het krijgen van tandjes. Je kunt fotoboeken maken van echo’s en je newborn en je kan zelfs een mamablog bijhouden.

Een enorm uitgebreide app dus en dat is handig, maar maakt de app ook wat onoverzichtelijk soms.  Maar dat is heel persoonlijk, dus probeer het vooral.

Deze zwangerschapsapp is gratis, om het te gebruiken moet je een account aanmaken. De app is er voor iPhone en Android. Hier vind je meer informatie over MamaApps.

 

Tijdens de bevalling: Douladoula app

Het is heel persoonlijk of je dit iets vindt, maar er is een gratis app die je als ware het een echte doula door de bevalling hee kan praten. Als je een wee hebt, geef je dat aan in de app en de doula praat je door deze wee heen. Hetzelfde geldt voor de rust tussen de weeen en ze kan zelfs met je mee puffen. Je mag zelf een rustgevend achtergrondmuziekje kiezen. Het kan je helpen op moeilijke momenten, check gewoon of het iets voor je is. De app is gratis en biedt in-app aankomen. Deze heb je echter niet nodig om de doula aan de praat te krijgen.

Meer informatie vind je op de bijbehorende website. De app is beschikbaar voor iPhone.

Wil je meer weten over wat een doula überhaupt doet? Lees dan dit artikel van een doula in Groningen.

 

Na de bevalling: SamenVoeden App

IMG_2810Na de bevalling kan het ook handig zijn om een app te gebruiken, bijvoorbeeld voor het bijhouden van voedingen, luiers en het gewicht van je kindje. Klinkt misschien een beetje overdreven nu, maar de eerste dagen/weken ga je dit echt willen (en moeten) doen. Misschien krijg je van je kraamzorg speciale lijsten, maar je kan het dus ook heel gemakkelijk bijhouden met een app.

Bijvoorbeeld de app “SamenVoeden” van het borstvoedingsexpertise centrum. De app is overzichtelijk en dus gemakkelijk te gebruiken. Bovendien beidt de app belangrijke informatie en tips over voedingen, verschoningen en de groei van je kindje. De app is zowel te gebruiken voor borstvoeding als flesvoeding en de gegevens zijn gemakkelijk te delen met jezelf of anderen, bijvoorbeeld een lactatiekundige, mocht dat nodig zijn.

De app is gratis te downloaden en om het te gebruiken, maak je een account aan. Deze voedingsapp is beschikbaar voor zowel iPhone als Android. Meer informatie en downloadlinks vind je op  de website van Alledaags die de app maakte.

 

Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze dan achter als reactie! Mailen mag natuurlijk ook. We zijn heel benieuwd welke zwangerschapssapp jullie gebruiken/gebruikten.

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Leuk!