Zwanger en hittegolf: tips voor verkoeling

Jeetje, het wordt wárm de komende dagen. Heel erg warm zelfs. En ook al verheugt iedereen zich op de zomer: een dikke buik in combinatie met 30+ graden is niet echt een feestje. We geven je graag wat verkoelingtips en deel vooral die van jou ook! Zo helpen we elkaar de hittegolf door!

Ga zwemmen

Zwemmen is niet alleen lekker omdat het verkoelt; je bent ook lekker licht in het water. Ideaal dus als je zwanger bent. Hier vind je een overzicht van fijne plekjes om te buiten te zwemmen in en rond Groningen. Pas wel op met de zon, natuurlijk. Smeer je goed in en het liefst zoek je schaduw op, ook in verband met een eventueel zwangerschapsmasker.

Geen zin om er op uit te gaan? Zet een opblaaszwembadje in je tuin of op je balkon; ook als je daar alleen met je voeten in spettert, helpt het.

Let op je kleding

Kies voor lekker luchtig en laat knellende kleding even voor wat het is. De maxi-jurken die je nu veel ziet zijn echt ideaal. En anders een tuniek met een kort broekje of een fijne rok met wijd shirt.

Drink water

Drink veel water. Zo houd je je vochtbalans op pijl en dat is belangrijk. Koude washandjes op voorhoofd of in je nek helpen ook tegen hitte.

Rust voldoende

Als het zo warm is en je bent erg zwanger: houd gewoon rust af en toe als dat lukt en ga lekker in de schaduw of binnen bij een ventilator een dutje doen. Van inspanning krijg je het alleen nog maar warmer.

Wat zijn jullie tips om de aanstaande warme dagen door te komen? Laat een reactie achter!