0-4, binnen, cursus, dans, muziek

Véronique is eigenaresse van De NootjesTrommel en geeft muzieklessen voor de allerkleinsten. Haar cursus Muziek op Schoot laat jonge kinderen muziek ervaren en daarmee hun muzikale eigenschappen ontdekken door te zingen, dansen en spelen. Wegens succes starten er in september weer nieuwe cursussen.

Muziek is ook voor de allerkleinsten al belangrijk

Véronique vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg kennis kunnen maken met muziek, want muziek is ook voor de allerkleinsten al een belangrijk element in hun ontwikkeling. Ga maar na: als bijna vanzelf zing je als ouder voor je kind. En na verloop van tijd zie je dat ze de liedjes gaan herkennen. Niets leukers dan dat, toch?

Een heerlijk momentje samen

De cursus Muziek op Schoot is er voor baby’s, dreumessen en peuters. Voor elke leeftijdscategorie is er een speciaal programma met eigen liedjes en opdrachtjes. Het geeft toch iets speciaals voor kindjes dat er een echte les is met een juf en dat ze samen met andere kinderen en ouders muziek beleven. Als ouder is het een heel fijn, speciaal momentje voor jullie twee. Je doet echt iets samen. En dat is best fijn zo in de drukte van de (werk)dagen.

Muziek op Schoot is goed voor de ontwikkeling

Naast dat het een heel fijn moment samen is, is een cursus Muziek op Schoot ook goed voor de ontwikkeling van je kindje. Door het spelenderwijs oefenen met allerlei instrumenten en liedjes, leg je een mooie muzikale basis waar je in de toekomst verder op kunt bouwen. Ook is het zingen van liedjes en de herhaling daarvan goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Daarnaast stimuleer je de cognitieve ontwikkeling en het samenspel van je kind. En door al het bewegen tijdens de lessen is het ook nog eens goed voor de lichamelijke ontwikkeling.

Over De NootjesTrommel

Véronique is eigenaresse van De NootjesTrommel. Ze is van huis uit opgevoed met muziek en heeft er een mooie muzikale carrière opzitten. Bijna tien jaar geleden verhuisde ze met haar man van Duitsland naar Nederland. Nu haar kinderen wat groter zijn, besloot ze haar passie voor muziek weer op te pakken. Als gediplomeerd Muziek op Schoot docente geeft ze nu cursussen voor de allerkleinsten en hun ouders.

De cursussen bij De NootjesTrommel beginnen weer in september op de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Er zijn drie verschillende lessen:

Baby’s (6-13 maanden): 9 uur

Dreumesen (14-24 maanden): 10 uur

Peuters (2-4 jaar): 11 uur

De leeftijdsgroepen zijn niet heel strikt; als je kind net tussen twee groepjes inzit, mag hij/zij natuurlijk ook gewoon meedoen. Overleg dan even welke groep het beste past. De tijden hierboven kunnen eventueel nog aangepast worden, dit gaat uiteraard in overleg.

De cursus Muziek op Schoot bestaat uit 7 lessen. De lessen worden gegeven in de Buitenschoolse opvang De Kleine Held, Leegeweg 4a te Groningen (in de wijk De Held). En op maandag  in Kindercentrum Slochterborgje, Twee kerspelenweg 5 in Slochteren. De cursus kost EUR 50,- voor 7 lessen. Enthousiast? Meld je aan via de site of neem contact op met Véronique als je vragen hebt.

Samengevat: Muziek op Schoot bij De Nootjestrommel

Wat? Muziek op Schoot: spelenderwijs muziek ontdekken en ervaren.
Voor wie? Geschikt voor baby’s, dreumesen en peuters. Kortom: voor kindjes van 0-4 jaar.
Wanneer? Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend.
Kost dat? EUR 50,-
Waar? Maandag in Slochteren, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend in De Held.
Meer informatie? Bekijk de website van De Nootjestrommel.

In september nog meedoen? De eerste les is op 26 september, dus meld je snel aan!

Muziek op schoot