logo-klein-mail-footer_tekst

“Ik wil je vertrouwen geven in jezelf, in je eigen lichaam en in je ongeboren kindje. Vertrouwen dat je nodig hebt om een zwangerschap en bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Dat is het uitgangspunt van Iris Mulder, die in april is begonnen met LunaLife.
Iris is vruchtbaarheidsconsulent, doula, begeleider borstvoeding en docent babymassage.

“Ik begeleid je vanaf de allereerste kinderwens tot aan het moment dat je kindje 1 jaar oud is.”

Door Hilde

Wie is Iris


IrisIn de anderhalf uur dat ik met Iris spreek, heeft ze meteen mijn vertrouwen gewonnen. Ik vertel haar openlijk over mijn bevallingen en deel ook mijn ervaringen op het gebied van begeleiding tijdens en na zwangerschap en de dingen die ik hierin zelf heb gemist. En dit is natuurlijk koren op haar molen, want zij biedt precies wat ik destijds graag had willen hebben.

Al van jongs af aan heeft Iris een enorme fascinatie voor zwangerschap en alles wat hier bij komt kijken. Ook het gevoel mensen te willen helpen zit er bij haar al vroeg in. Als kind wil ze dan ook dokter worden. Als het moment daar is om daadwerkelijk een studiekeuze te maken, slaat ze een compleet andere richting in: communicatie.

“Als kind wilde ik dokter worden, omdat ik graag mensen wilde helpen. Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet bij me zou passen. Ik ontdekte dat mijn kracht lag in de communicatie, dus besloot ik die sterke punten te benutten. Met als doel mijn maatschappelijke steentje bij te kunnen dragen.”

In plaats van de geijkte paden te bewandelen, stelt Iris haar eigen hoofdrichting samen: Communicatie, Educatie en Media. Hierdoor krijgt ze na haar studie een baan als ontwikkelaar van software voor de zorg.
Toch blijft ze haar kennis vergroten door boeken te lezen over zwangerschap en houdt ze zichzelf op de hoogte van alles wat hiermee te maken heeft. Door één van die boeken besluit Iris naar een lezing te gaan en hier vindt ze haar roeping: Doula worden!
Naast haar fulltime baan volgt Iris meerdere opleidingen om in april 2015 volledig zelfstandig te worden met haar eigen LunaLife.

Wat biedt Iris


Met LunaLife wil Iris een compleet pakket bieden aan mensen met een kinderwens.

“Of je nu net gestopt bent met de pil of (al) in een medisch traject zit of hebt gezeten, je kunt bij mij terecht voor begeleiding, advies en emotionele steun.”

Natural Family Planning

Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je graag wilt proberen een kindje te krijgen, kan Iris je leren om de vruchtbaarheidssignalen van je lichaam te herkennen. Als vruchtbaarheidsconsulent werkt zij met de Sensiplan®-methode. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode is de meest betrouwbare in de categorie natuurlijke gezinsplanning.
En is je kinderwens vervuld, dan kun je dezelfde methode gebruiken als natuurlijke anticonceptie.
Net zo betrouwbaar als de pil en zelfs betrouwbaarder dan het condoom.

Doula

Het uit het Grieks voortgekomen woord doula betekent ‘dienende vrouw’. Tegenwoordig gebruiken wij het woord voor een zwangerschaps- en bevallingscoach. En dat is heel simpel gezegd ook wat Iris voor je doet.
Ze begeleidt je voor, tijdens en na je bevalling en biedt je emotionele en fysieke steun.

“Ik ben er helemaal voor jou! Ik blijf bij je vanaf het begin van de bevalling totdat je kindje geboren is.”

Iris zorgt dat je vertrouwen krijgt in jezelf, in je lichaam en in het kindje in je buik. Ze geeft je alle ruimte om te doen en te kiezen wat jij nodig hebt om de bevalling zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Biological nurturing

Een pasgeboren baby heeft een aangeboren reflex om zelfstandig zijn moeders tepel te vinden en aan te leggen. Vanuit dit instinct is de wetenschappelijk onderbouwde biological nurturing-methode ontstaan.
Iris creëert samen met jou de meest optimale situatie om de aangeboren reflexen en instincten van moeder en kind te stimuleren. Door goede voorlichting tijdens de zwangerschap en emotionele steun na de bevalling kan zij zorgen dat borstvoeding volledig natuurlijk verloopt.
En mochten er toch klachten optreden dan kan Iris advies geven vanuit haar scholing in biological nurturing als ook klassieke lactatiekunde waarin zij als begeleider borstvoeding geschoold is.

Babymassage

“Aanraking zit in onze genen. Het activeert onze aangeboren systemen van hechting, ontspanning, plezier en genezing. We voelen ons prettig, warm en geborgen. Babymassage is daarom veel meer dan masseren. Het bevordert een warme welkome start in de wereld”.

Babymassage biedt enorm veel voordelen. Een voor de hand liggend voordeel is dat het masseren werkt als ontspanning. Niet alleen je baby ontspant, ook jij kunt je even helemaal richten op dat kleine wezentje. Hiernaast is het ook een vorm van communicatie tussen ouder en kind en zorgt het voor binding. Dat laatste wordt door vaders ook als heel prettig ervaren.

Het immuunsysteem en de ontwikkeling van je kindje worden gestimuleerd door de massage. Bij klachten zoals darmkrampjes en reflux kunnen specifieke massagetechnieken zorgen voor verlichting.

Iris kan op het gebied van babymassage veel voor je betekenen. Ze kan de baby zelf masseren en geeft hiernaast ook cursussen in groepsverband of privé. Stapsgewijs leer je je baby masseren en ook aan te voelen wat je kindje prettig vindt.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat LunaLife voor jou kan betekenen? Dat kan!
Stuur een mailtje naar iris@lunalife.nl of kijk op www.lunalife.nl.