Natuurgeneeskundige begeleiding tijdens & na de zwangerschap

Het Helperhart (2006), centrum voor natuurgeneeskunde voor volwassenen en kinderen, biedt behandelingen en trainingen. De natuurgeneeskunde gaat uit van het stimuleren van het zelfherstellend vermogen waarbij het doel is om meer balans te vinden tussen hoofd, lijf en emoties.

De praktijk
Een kind dragen in jouw lichaam is een grote indruk en geeft lichamelijk en geestelijk allerlei reacties. Dit alles kan de behoefte geven aan ontspanning of ondersteuning. De een-op-een begeleiding bij Het Helperhart is persoonlijk en op maat: een luisterend oor, informatie uitwisselen of even helemaal stil zijn en een behandeling ontvangen ter ondersteuning behoren tot de mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan: voetreflexmassage, zwangerschapsmassage en Bach Bloesemtherapie. Begeleiding na de zwangerschap is eveneens een fijne aanvulling en zorgt voor een geleidelijk herstel oftewel balans.

Cursussen en voorlichting
Naast de praktijk organiseert Helperhart Trainingen gevarieerde activiteiten vanuit bewust ouderschap. Zo kun je er terecht voor zwangerschapsmassage voor partners, baby massage (privé of in groepsverband), kindermassage, Bach Bloesem remedies en meer.

Miranda geeft ook lezingen en voorlichtingen die speciaal gericht zijn op bewust ouderschap. Tijdens zo’n lezing deelt zij tips & tricks die beschikbaar zijn om jouw kind zo goed mogelijk thuis te kunnen ondersteunen.

Praktische informatie

Wil je weten of Het Helperhart ook iets voor jou kan betekenen? Op dinsdag en donderdag van 9.00 – 13.00 uur is er telefonisch spreekuur. Voor meer informatie of het maken van een afspraak bel je 050-525 43 44. Mailen kan natuurlijk ook! mail@helperhart.nl. En neem zeker een kijkje op de websites: Helperhart (praktijk) en Helperhart Trainingen.


Wie is Miranda?

“Na de opleidingen PABO, HBO Office Management en jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heb ik een bewuste keuze gemaakt om Het Helperhart in 2006 te starten. Via een burn out kwam ik in aanraking met natuurlijke geneeswijzen, hierdoor hervond ik mede mijn balans. Ik heb met mijn gevoeligheid leren omgaan en mijn weg hiermee positief in het leven kunnen vinden. Ik kwam meer uit mijn hoofd, beter in contact met mijn lijf en wat ik voel. Kortom ik ontdekte wie ik ben en wat ik wil. Na mijn burn out werd het mogelijk bewuste keuzen te maken vanuit mijn kracht . Zo ontstond mijn passie voor mijn bedrijf. Inmiddels deel ik al jaren met veel plezier de behandelingen en activiteiten met anderen. Het is mijn kwaliteit kinderen en volwassenen te laten ontspannen en te begeleiden in een eigen groeiproces naar meer balans en mogelijkheden. Door middel van behandelingen en gevarieerde activiteiten mensen laten ontdekken en ervaren hoe waardevol het is om jezelf een moment van aandacht en aanraking te gunnen, om even weer uit je hoofd te komen en terug te gaan naar je lijf.”