Zo schattig al die kleine baby- en kinderkleertjes, maar ook zooo jammer dat je kleintje er zo snel weer uit gegroeid is. Welke moeder herkent dit niet? Sommige kleertjes kun je zelfs ongedragen weer opbergen. En ben je zwanger dan schaf je voor die paar maanden dat je je normale spijkerbroeken niet meer past, een complete collectie positiekleding aan. Zonde eigenlijk… Moeders die op zoek zijn naar mooie tweedehands baby- en kinderkleding en positiekleding kunnen nu terecht bij Popke aan de Korreweg.

Door Joni

  popke1Corien Wiersma en Sarah Willemsen hebben de winkel opke (Gronings voor baby) begin oktober dit jaar geopend. Naast tweedehands positie-, baby- en kinderkleding tot maat 164 vind je er ook speelgoed, boeken, fietsstoeltjes, voedingskussens, draagzakken en nog veel meer.

‘Wij merkten zelf dat het aanbod in tweedehands kledingwinkels in Groningen vrij beperkt is’, vertelt Corien. ‘Toen ik zwanger was, vond ik het zonde om dure positiemode aan te schaffen, terwijl ik wist dat ik die maar heel kort zou dragen.’ Online wordt wel veel gedragen kleding aangeboden, maar dan weet je nooit zeker of het past. Zo werd het idee voor Popke geboren; een winkel waar je niet alleen tweedehands positiemode kunt kopen, maar ook leuke kleding voor je kinderen.

Ruim je eigen kast op en verkoop bij Popke

popke2Het assortiment in de winkel is vooral afkomstig van mensen die de kleding inbrengen voor verkoop. Heb jij dus zelf nog kinderkleertjes of positiekleding liggen, dan kun je dit ook inbrengen voor verkoop. Alle kleding die wordt ingebracht wordt zorgvuldig gecontroleerd. Alleen schone, kwalitatief goede kleren en schoenen komen in de winkel terecht. De opbrengst uit verkoop wordt gedeeld met de inbrengers en spullen die niet verkocht worden gaan naar Kledingbank De Zeecontainer. Zo kan iedereen een graantje meepikken. En dat concept past heel goed bij deze tijd, waarin veel mensen bewuster consumeren vinden de dames.

‘Kinderkleren zijn vaak weinig gedragen en kunnen best nog wat langer mee,’ aldus Sarah. ‘Ik merk dat mensen het een kick vinden om voor een klein prijsje iets moois te scoren. Ook willen veel mensen zo duurzaam mogelijk leven en het dragen van tweedehands kleding past daarbij.’

Mooie, handgemaakte kraamcadeautjes & accessoires

Niet alles bij Popke is tweedehands. Er worden ook hele mooie handgemaakte producten verkocht, gemaakt door creatieve stadjers. Zo zijn er de schattige handgebreide muizen van “oma Meta” gevuld met schapenwol van de Groningse stadskudde en prachtige babyslaapzakken, wikkeldoeken en mutsjes van Zoubizou.popke3

Waar: Korreweg 1 in Groningen
Wanneer: Popke is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie is te vinden op www.popke-groningen.nl.

Check ook onze andere tips voor zwangerschapskleding Groningen. 

 

popke4