Sporten tijdens en na je zwangerschap met Mom in Balance

Als je zwanger bent, maar ook als je al (lang) moeder bent, is het belangrijk en fijn om te sporten en je fit te voelen. Mom in Balance biedt hier speciale work outs voor aan. ZwangerinGroningen.nl crewmember Narda probeerde dat al een keer uit en vond het erg de moeite waard! Lees haar review op MoedersinGroningen.nl hier.

Hieronder lees je meer over de filosofie achter Mom in Balance. Sport ze!

Mom in Balance: sporten voor een energieke balans tussen gezin, werk en tijd voor jezelf.

 In de eerste jaren met kleine kinderen leveren vrouwen een topprestatie. Ze zoeken naar de balans tussen gezin, werk en tijd voor zichzelf. Om dit alles op een energieke wijze te kunnen combineren, is het van groot belang om lekker in je vel te zitten. Het Mom in Balance sportprogramma houdt (aanstaande en jonge) moeders op plezierige wijze fit, sterk en gezond!

Het sportprogramma is voor ieder sportniveau geschikt en wordt onder professionele begeleiding in de buitenlucht gegeven het hele jaar door. Gedurende de gehele zwangerschap kan er gesport worden, vanaf het begin van de zwangerschap tot de uitgerekende datum. De meeste deelnemers blijven doorsporten tot het einde van hun zwangerschap.

Voordelen van sporten tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens de zwangerschap levert veel voordelen op: een energiek gevoel, een voorspoedig herstel na de bevalling en de conditie blijft op peil. Na de bevalling kan er na 6 weken weer gestart worden met het sportprogramma. Hiermee bouw je op een verantwoorde wijze je conditie op en maak je je lichaam weer sterk en energiek. Om het sporten met plezier te blijven volhouden en om een sportroutine op te bouwen, is er ook een speciaal sportprogramma voor jonge moeders. Zo kun je optimaal genieten van het moederschap.

Onderzoek onder deelneemsters wijst uit dat zij zich energieker voelen en beter de balans tussen gezin en werk kunnen houden. Door aan het volledige programma mee te doen, doorloop je een energieke zwangerschap, heb je een vlot herstel na de bevalling en keer je energiek terug op de werkvloer, zodat je ook daar door kunt gaan met het waarmaken van ambities en dromen.

Mom in Balance: internationaal programma

Inmiddels sporten er veel enthousiaste vrouwen mee. Het sportprogramma wordt momenteel gegeven in de volgende steden: Almere, Amstelveen, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Den Haag – Vught, Eindhoven, Haarlem, Hoofddorp – Lisse, Nijmegen, Tilburg – Waalwijk – Oisterwijk, Zaanstad – Wormerland, Alkmaar – Heerhugowaard, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Delft – Ypenburg, Den Haag – Kijkduin, Groningen, Hilversum – Het Gooi, Leiden, Rotterdam, Utrecht – Leidsche Rijn, Zeist – de Bilt – Houten. Sinds kort is Mom in Balance ook in het buitenland vertegenwoordigd: Mom in Balance Zwitserland en Singapore. Volgend jaar komen er weer een aantal nieuwe locaties bij, zowel in binnen-als buitenland.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer meedoen? Dat kan! Voor vragen en aanmelden voor de een proefles, kan je mailen naar: jojanneke@mominbalance.nl.

Meer informatie over Mom in Balance vind je op www.mominbalance.nl.