Bereid je voor op de kraamtijd

In feite is je hele zwangerschap natuurlijk één grote voorbereiding op de kraamtijd. Je lichaam verandert en je baby groeit. Maar daarnaast zijn er ook praktische dingen die jij en je partner kunnen doen om je goed voor te bereiden. Een kraamverzorgende van kraamzorgorganisatie de Kraamvogel geeft tips! En zij kan het weten..

  • fam-beek_2015-10-06_012Tip 1: Voorop staat dat het fijn is als je weet wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Want wat doet een kraamverzorgende allemaal? Waar helpt ze precies bij? En hoe verloopt een gemiddelde kraamdag eigenlijk? Lees je vast in, zodat je straks weet wat je te wachten staat.
  • Tip 2: Je zorgt natuurlijk dat de babykamer klaar is voor de komst van je baby. Maar daar hoeven we je vast niet aan te helpen herinneren. Naast de standaard artikelen als een bedje, commode en kledingkast zijn er nog veel meer dingen die handig zijn om in huis te hebben. Dus controleer voor de zekerheid of je de uitzet al compleet hebt!

fam-waart_2015-10-09_006

  • Tip 3: Je moet je natuurlijk ook voorbereiden op de bevalling. Waar en hoe wil je bevallen, wie wil je erbij hebben, wat vind je belangrijk? Bij de Kraamvogel kan je kraamverzorgende bij je bevalling aanwezig zijn als je thuis bevalt, maar ook als je poliklinisch in het ziekenhuis bevalt.
  • Tip 4: Geef je zorgverzekeraar door dat je een baby verwacht en vraag een kraampakket aan, zodat je straks de spullen in huis hebt die nodig zijn bij je bevalling.

fam-jorna_2015-10-07_009

  • Tip 5: Weet je al of je borstvoeding wilt geven? Je kraamverzorgende begeleidt je er straks goed bij, daar kun je op vertrouwen. Maar het is voor jou en je baby fijn als je van tevoren al weet wat erbij kan komen kijken. Ook bij flesvoeding heeft zij natuurlijk tips en adviezen.
  • Tip 6: Uiteraard zijn er ook nog wat praktische zaken die je moet regelen. Zo moet je bed op klossen staan, zodat je verloskundige en kraamverzorgende je goed kunnen begeleiden. Dit doe je voor je 37e week zwangerschap. De klossen kun je gratis lenen.
  • Tip 7: Bekijk ook wat je in huis moet halen voor de bevalling en kraamtijd. Hier heb je alvast een handige uitzetlijst om je een beetje op weg te helpen.

fam-giessen_2015-10-23_004

  • Tip 8: De laatste en belangrijkste tip: je moet kiezen bij welke kraamzorgorganisatie je je inschrijft. Zo kun je bij de Kraamvogel terecht voor de meest vertrouwde kraamzorg in en rondom Groningen. Van Haren tot Stadskanaal en van Bedum tot Zuidhorn. En natuurlijk alles daar tussenin.

Meer weten? Neem eens een kijkje op deze site!